Puheenjohtajan terveiset / jäsenmaksut 2021

Harjunsalmen kyläyhdistyksen jäsenkirje 2/2021, 23.5.2021

Hei Harjunsalmen kyläyhdistyksen jäsenet ja tukijat!

Kiitos kaikille jäsenille vuoden 2020 aikana tehdystä työstä yhdistyksen toimissa, vaikka korona meidän toimintaa muokkasikin paljon. Koronavuoden 2020 toiminnastamme saa hyvän kuvan vuosikertomuksesta 2020, joka on kotisivuillamme, www.harjunsalmi.fi.

Harjunsalmen kyläyhdistys liittyi 2019 Kuhmoisten Pohjoisten kylien yhteistoimintaan (Pihlajakoski, Puukkoinen, Torvela-Patavesi, ja Harjunsalmi), mutta nämä aktiviteetit jouduimme koronan takia kaikki perumaan 2020 ja näin joudumme tekemään myös vuoden 2021 osalta. Muutamia yhteisiä toimintoja meillä kuitenkin oli 2020 omien yhdistyksen jäsenille tarkoitettujen aktiviteettien lisäksi. Onnistuimme järjestämään oman kylän toiminnan ohella luontopolkutapahtuman loppukesästä pohjoisten kylien hallititusten kesken ja laavumme siunaustilaisuus toteutui seurakunnan kanssa. Lisäksi Puukkoinen kutsui meidät lentopallo-otteluun, jonka voitimme, kuten jo vuosikymmeniä sitten oli tapana.

Yhdistyksen toiminnasta saa tietoa yhdistyksen kotisivuilta (www.harjunsalmi.fi), ilmoitustauluilta (Toivonkummun ja Jätekimpan luona), Kuhmoisten kunnan sivuilta sekä hallituksen jäseniltä. Lisäksi facebookissa on paljon informaatiota toiminnastamme.

Kyläyhdistys on hankkinut pop-up juhlateltan 3×4,5 m pöytineen ja sitä vuokrataan jäsenille 50 Eur/ viikonloppu. Harjunsalmipaitoja voi tilata kotisivun ohjeiden mukaan Ilmolta.

Kyläyhdistyksemme jäsenmäärä on ollut hienoisesti kasvussa ja toivotan niin uudet kuin kaikki vanhat jäsenet mukaan vuoden 2021 toimintaan. Vuoden 2021 tapahtumat on suunniteltu melko perinteisiksi ja toteutuminen on ns. korona varauksella. Laavumme on toiminnan keskipisteenä. Varmistattehan vielä ennen tapahtumiin tuloa korona-tilanteen rajoitukset. Harjunsalmipaidat päälle ja mukaan toimintaan. Tämän vuoden toimintakalenteri löytyy Toimintaa v. 2021 -sivulta.

Kyläkulttuurityöryhmä jatkaa aineiston keräämistä ja sen järjestämistä tavoitteena kyläkulttuurikirjan kirjoitustyön aloittaminen 2022 aikana. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Aila Nuppulaan, p. 040 8216115 tai Margit Yläseen, p. 041 501 6896.

Jäsenmaksut vuodelle 2021:

-henkilöjäsenmaksu 15 Eur/ henkilö -perhejäsenmaksu 20 Eur/ perhe, eli kaikki perheen jäsenet pääsevät mukaan, jotka asuvat samassa osoitteessa. -kannatusjäsenet voivat maksaa itse hyväksi katsomansa summan

Maksa jäsen / kannatusmaksu Harjunsalmen kyläyhdistyksen tilille FI5151760420035120 15.6.2021 mennessä.

Tule mukaan kyläyhdistyksen toimintaan. Mukavaa toimintaa rennossa ja kivassa porukassa. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

Harjunsalmen kyläyhdistyksen jäsenkirje 1/2021, 14.2.2021

Hei kaikki Harjunsalmen kyläyhdistyksen jäsenet!

Vuosi 2020 jää meidän kaikkien mieleen koronan varjostamana ajanjaksona. Meilläkin yhdistyksessä se aiheutti toimintakalenteriin muutoksia, vaikkakin omat perinteiset tapahtumat pystyimme pitämään. Tapahtumat toteutuivat ulkosalla ja pidimme huolen etäisyyksistä ja hygieniasta. Toimintakalenterissa olleet Kuhmoisten pohjoisten kylien sovitut tapahtumat jouduttiin kaikki perumaan. Pihlajakosken, Puukkoisten, Patavesi-Torvelan ja Harjunsalmen kyläyhdistysten yhteinen toiminta ottaa vasta ensiaskelia, joten toivotaan, että se saa mahdollisuutensa tulevaisuudessa. Mahdollisesti 2021 kesälläkin voi korona vielä rajoittaaa yhteisiä tapaamisia ja tapahtumia. Yhteisistä tapahtumista informoimme, kunhan koronatilanne helpottaa.

Harjunsalmen kyläyhdistyksessä oli vuonna 2020 noin 140 jäsentä. Koronasta huolimatta yhdistys sai tehtyä laavullemme huoltotien talkoilla ja laavu sai viralliset avajaiset. Laavu olikin hyvin käytössä yhdistyksen toiminnassa ja siellä pidettiin luontopolkutapahtumat sekä muitakin yhdistyksen kokouksia. Laavulle tehdään 2021 kevään/kesän aikana kompostoiva huussi talkoilla, joten käyttö helpottuu tilaisuuksien järjestelypaikkana. Yhdistyksen vuosikokous pidetään laavulla 17.4.2021 klo 13, mikäli koronarajoitukset antavat siihen mahdollisuuden. Tervetuloa vuosikokoukseen, seuraa ilmoituksia ilmoitustaululla, kotisivulla ja facebookissa, sillä korona voi aiheuttaa muutoksia aikatauluun. Tule mukaan mukavien ihmisten kanssa toimimaan. Kyläyhditys on teettämässä kyläyhdistyksen logolla olevat T-ja tekniset paidat kesän rientoihin, lisätietoja yhdistyksen kotisivuilta ja fb:stä.

Kyläyhdistyksen suuri urakka on Harjunsalmen kyläkirjan aikaansaaminen. Harjunsalmen kyläyhdistyksen kulttuurityöryhmä on useamman vuoden ajan koonnut materiaalia kyläkirjaa varten. Kirjan tulee kirjoittamaan tietokirjailija Sirkka-Liisa Ranta. Työryhmän jäsenet kokoavat aineistoa Harjunsalmen alueen taloista, tiloista, työtavoista, teistä, koulumuistoista, vapaa-ajan harrastuksista, ruokakulttuurista, elinkeinoista jne. Alueeseen kuuluvat entisen koulupiirin talot: keskusta-alueen lisäksi Petsamo, Haikupohja, Punkankulma ja Rauhamäki.Kaikkien talojen asukkaita/omistajia ei kuitenkaan voida tavoittaa, joten materiaalia kyläkirjaa varten voi toimittaa yhteyshenkilöille, joiden yhteystiedot ovat kappaleen lopussa. Tervetulleita ovat Harjunsalmen historiaan liittyvät tiedot ja tarinat sekä kuvat painottuen 1900- luvulta tähän päivään. Kaikenlainen aineisto on erittäin tervetullutta. Materiaalin ei ole tarpeen olla viimeisteltyä tekstiä, sillä Sirkka-Liisa Ranta on kokenut ja ansioitunut myös kyläkirjojen kirjoittamisessa hän muokkaa ja karsii materiaalia.

Kyläkirja on ennakkomyynnissä, jolloin sen hinta on 50 e. Valmistumisen jälkeen kirjan hinta tulee olemaan 55 e. Kirjaa voi jo tässä vaiheessa tilata ennakkoon maksamalla kirjan/kirjojen hinta tilille: Op Järvi-Häme: FI68 5176 0420 0466 48. Viestikenttään sen henkilön nimi ja yhteystiedot, joka noutaa tilatut kirjat niiden valmistuttua. Tieto noutopaikoista ilmoitetaan kirjan valmistuttua.

Kyläkirjan yhteyshenkilöt: Aila Nuppula: aila.nuppula@pp.inet.fi, p. 040 821 6115 ja Margit Ylänen: margit_ylanen@hotmail.com, p. 041-5016896.

Hyvää Ystävänpäivää ja mukavaa talven jatkoa koronasta huolimatta. Pysytään terveinä, kohden valoisampaa tulevaisuutta.

Terveisin

Pekka Ylänen

Harjunsalmen kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja