Kyläkirjan materiaalin kerääminen

Harjunsalmen kyläyhdistyksen kulttuurityöryhmä on koonnut materiaaleja Harjunsalmen kyläkirjaa varten. Alustavasti on sovittu, että kirjan tulee aikanaan materiaalien pohjalta kirjoittamaan Sirkka-Liisa Ranta, kunhan rahoitus saadaan järjestymään. Toivomme materiaaleja taloista/tiloista, kylän ”persoonista”, tarinoita, kuvauksia työtavoista ja – menetelmistä, koneista, laitteista, metsästyksestä, teistä, koulusta, asuttamisesta ym. Materiaaleissa tulisi olla mukana lähdetieto. Mikäli on kyse esim. omasta muistosta jostain tapahtumasta, oma nimi riittää lähdetiedoksi. Joistakin taloista on historiikkeja, joissa on kootusti arvokasta tietoa.

Kuvattuja materiaaleja ottavat vastaan:
Aila Nuppula, p. 040 821 6115, aila.nuppula@pp.inet.fi
Margit Ylänen, p. 041 5016896, margit_ylanen@hotmail.com

Molemmille voi viestiä myös Whats appin kautta
Tule mukaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen työhön! Kootaan yhdessä historiaa, joka on läsnä tässäkin päivässä🙂

Terveisin, Margit & Aila

Kyläkirjan teko etenee

Eilen (31.5.2022) oli meille harjunsalmelaisille suuri päivä kun Harjunsalmen kulttuurityöryhmän 3 jäsentä luovutti kyläkirjaamme kerätyn aineiston tietokirjailija Sirkka-Liisa Rannalle. Hän käy läpi laajan aineiston ja alkaa työstää kyläkirjaa aineiston pohjalta. Kirjailija arvioi työnsä valmistuvan vuoden 2023 lopulla. Tämä merkittävä hanke tarvitsee edelleen rahoitusta ja näin ollen meidän kaikkien panosta. Kyläkirjan ennakkomyynti jatkuu, tällöin sen hinta on 50 €.

Harjunsalmen kyläyhdistyksen kyläkirjatilin numero FI6851760420046648. Laita viestikenttään sen henkilön nimi ja yhteystiedot, joka noutaa tilatut kirjat niiden valmistuttua. Kyläkirjan yhteyshenkilöt: Aila Nuppula; aila.nuppula@pp.inet.fi (0408216115), Margit Ylänen; margit_ylanen@hotmail.com (0415016896), Ilmo Laaksonen; ilmlaaksonen@gmail.com (0400442546).

Kuvassa Pekka Ylänen esittelee vanhaa Ylä-Karttilan tupaa tietokirjailija Sirkka-Liisa Rannalle. Alakuvassa Harjunsalmen sillat ennen ja nyt, n. 85 vuotta myöhemmin.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen

Leikekirjan valmistuminen

Harjunsalmen Kyläyhdistyksen leikekirja alkaa vihdoinkin olla päivitettynä v. 2017-tähän päivään. Toivon mukaan palaan sinne Kyötintielle kesälaitumille jossain vaiheessa se kainalossa. Tosin sormet on painomusteessa, liimaa pöytäliinassa ja vähän muuallakin ja huolella säästetyt Kuhmoisten Sanomani kaikilta niiltä vuosilta jokseenkin riekaleina.Mutta kait hyvään tarkoitukseen. Paljon on tapahtunut ja tapahtuu vaikkei kylänraitilla aina sitä huomaa.

Kuva ja teksti: Aulikki Nuut