Toimintaa vuonna 2021

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022 kaikille ! Toivoo Harjunsalmen kyläyhdistys

Harjunsalmen kyläyhdistyksen toimintakalenteri vuodelle 2021 ja vastuuhenkilö:

Harjun siivous pidetty 8.5.2021 / Ilmo ja Marko

Harjunsalmella kyläyhdistyksen pidetty 19.6.2021 klo 11.00, Ilmo perinteinen luontopolku laavulla

Onkikilpailu Harjulla pidetty 2.7.2021 klo 18.00, Ahti

Pohjoisten kylien luontopolku 21.8.2021 klo 11.00, Ilmo ja Pekka laavulla

Harjunsalmen kirkkopyhä 26.9.2021, Aila

Laavuillat joka toisen parittoman kuukauden viimeinen lauantai klo 12.00, Pertti. Lisäksi järjestetään talkoita laavulla, joista informoidaan erikseen.

Laavulle rakennetaan kesällä 2021 kompostoiva huussi, johon olemme saaneet avustusta Järvi-Suomen Osuuspankilta. Vesa Peltonen on luvannut olla vastaavana mestarina tässä projektissa ja laittaa aikataulusta tietoa.

Kuva ja teksti: Päivi Hotakka / Kuhmoisten Sanomat

Vuoden 2021 toteutuneet tapahtumat:

Harjunsalmen kirkkopyhä Kuhmoisten kirkossa su 26.9. klo 10

Harjunsalmen kirkkopyhä oli sunnuntaina 26.9.2021. Kyläyhdistys toimi kolmatta kertaa messuavustana. Ilmo Laaksonen luki päivän tekstit. Margit Ylänen, Sirkka Lahnalahti ja Aila Nuppula hoitivat kirkkokahvien tarjoamisen messun jälkeen. Kirkonmenoon osallistui 38 henkilöä.

Teksti: Aila Nuppula, kuva: Ilmo Laaksonen

Patavesi-Torvelan ja Harjunsalmen kyläyhdistysten hallituksien sekä aktiivijäsenten yhteinen syyspäivä Juntolla25.9.

Käytiin sitten näyttämässä Patavedellä missä kylässä se frisbeegolfin kaappi jököttää. Harjunsalmen voiton sinetöi Rahikaisen Janin lähes ilmiömäinen osumatarkkuus. Voittajajoukkueessa heittivät Ilmo, Pekka, Vesa, Silmu ja Jani. Vesan ilmeestä näkee, että voittajakeksit menivät oikeaan kohteeseen.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen

Naapuriyhdistyksen luontopolku laavulla la 21.8.

Naapurikylien (pohjoiset kylät) 30 henk. laavutapaaminen järjestettiin lauantaina 21.8! Ilmo Laaksosen laatiman 3 km luontopolku kilpailun paras oli Haukkasalon Uuraan joukkue, kakkosena isäntäkylä ja kolmantena Puukkoinen. Jukka Leppäsen kuva makkaran grillauksesta ko. tilaisuudesta vuodelta 2019. Haukkasalolaiset kiinnostuivat Tonkkumin heitosta ja useampi sai kaksi lypsykumia tonkaan neljästä metristä.

Teksti: Pertti Keskinen, kuva: Jukka Leppänen
Teksti: Ilmo Laaksonen / Kuhmoisten Sanomat

Varamiehinen Puukkoinen taipui Harjunsalmelle lentopallossa 13.8.

Kuhmoisten pohjoisten kylien naapurukset Puukkoinen ja Harjunsalmi ottivat mittaa jo perinteeksi tulleessa lentopallo-ottelussa Puukkoisten urheilukentällä. Ennen ottelun alkua vietettiin hiljainen hetki äskettäin edesmenneen Allan Flinckin muistoksi. Muisteltiin, että Allan Flinck oli ollut vaimonsa Tuulikin ja poikiensa Timon ja Juhan kanssa pitkään kantavana voimana nyt hiljaiselolla olevan alajaosto Puukkoisten Kumun järjestämissä urheilu- ja kylätilaisuuksissa.

Harjunsalmen Asta Olkkonen syöttövuorossa

Puukkoisten joukkue oli vahvasti varamiehinen ja se näkyi ottelun kulussa. Kaksi ensimmäistä erää oli harjunsalmelaisten vahvaa tykitystä, johon ei auttanut edes isäntien uhrautuvat syöksymiset pallon perään. Harjunsalmen Petri Olkkonen esitti erikoisuutena pari olan yli syöttöä, joissa pallo lensi yli kymmenen metrin korkeuteen ja tuli leijana alas. Puukkoinen siirtyi kolmannessa erässä hetkeksi johtoon, mutta isännät joutuivat antamaan lopulta periksi myös tässä erässä. Ottelu päättyi tällä kertaa Harjunsalmen selvään 3 – 0 voittoon. Puukkoisten kapteeni Juhani Savijärvi puhisi ottelun jälkeen revanssihenkeä ja hän sanoi varmistavansa ensi kerralla iskukykyisemmän joukkueen voiton varmistamiseksi.

Ottelun jälkeen molemmat joukkueet jäivät harjoittelemaan lentopallon hienouksia sulassa sovussa. Yleisöä oli molemmista kylistä sopivasti paikalla ja kuulumisia vaihdettiin puolin ja toisin. Tapahtuma todettiin hyväksi tavaksi kehittää kylien välistä yhteistyötä.

Teksti ja kuvat: Hannu Koskinen

Martat laavulla 26.7.

Aila ja Sirkka olivat kutsuneet Marttoja laavulle viikon toiseksi helteisimpänä päivänä. Suuri kiitos heille. Siellä oli kahvit ja pullat valmiina ja laavun sisällä varjossa yllättävän viileää. Makkaranpaisto tosin hiukan lämmitti lisää, mutta hyvältä maistui. Uusi puucee tuli tarkistettua ja todettua, että pystyin sauvakävelemään kotiin 2 km mukavan tapaamisen rohkaisemana. Kun ensimmäisen ylämäen päälle pääsee niin sitten jo on melkein pelkkää alamäkeä. Purolla voi pitää virkistävää taukoa matkan varrella.

Teksti ja kuvat: Aulikki Nuut

Huussin rakennus 12.-13.7.

Noniin, vessa valmiina… Kiitos talkooväelle, Pekka Ylänen, Tapani Korvenranta, Timo Rännilä, Jukka Leppänen, Pertti Keskinen, Jani Rahikainen. Tervaus tehdään omalla laavutervalla, päivästä sovitaan myöhemmin.

Teksti: Vesa Peltonen, kuvat: Pekka Ylänen ja Jukka Leppänen

Ongintakilpailu 2.7. klo 18.00

Viime perjantaisen Harjunsalmen mato-ongintakilpailun ylituomari Risto Haapalahti kilpailukalojen mittauspuuhissa. Saaliskalojen yhteispituudeksi kertyi roimat 10,45 m. Yli kaksikymmentä henkilöä oli nauttimassa kesäisen lämpimässä säässä Iso-Pihlajajärven ainutlaatuisesta tunnelmasta. Ylivoimaisen voiton otti Pihlasen Rauno reilun 4 m:n tuloksella. Kärkikolmikon täydensivät Tomi Jokinen ja Jari Heimonen.

Teksti: Ilmo Laaksonen, kuva: Jukka Leppänen
Teksti: Ilmo Laaksonen, kuva Jukka Leppänen / Kuhmoisten Sanomat

Luontopolku la 19.6. klo 11.00

Syvä kumarrus ja kiitos kaikille Harjunsalmen luontopolkuun osallistuneille. Iloista yhdessäoloa, menneiden muistelemista ja hauskojen tarinoiden ympäröimää tunnelmaa. Luontopolun kiertopalkintoa on melko vaikea voittaa. Tämän kertaisen polun kiersivät voitokkaasti Satu ja Leo Lahnalahti lapsineen.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen
Teksti ja kuva: Ilmo Laaksonen / Kuhmoisten Sanomat

Harjun siivoustalkoot 8.5. klo 12.00

Tämä reipas ryhmä siivosi kauniin harjumme kesäkuntoon. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja löysi Harjulle heitetyn, lähes korkkaamattoman filtteripussin. Mieltämme kovin ilahdutti filttereistä luopujan päättäväisyys tupakanpolton lopettamisessa. Kenties tuska oli kuitenkin niin kova, että filtterit lensivät harjun kupeeseen, eikä jäteastiaan.

Kuvat ja teksti: Ilmo Laaksonen

Kyläyhdistyksen vuosikokous 17.4.

Kyläyhdistyksemme kuudes vuosikokous järjestettiin lauantaina 17.4 . Osallistujia oli 14, täydennetyttynä opaskoira Tiituksella. Koronan tilanteesta johtuen kokoonnuttiin laavun edustalla maskit kasvoilla. Puhetta johti Haapalahden Risto totutulla rutiinilla. Hallitukseen tuli yksi jäsen vaihdos. Nykyinen puheenjohtaja jatkaa v 2021. Aluksi käsiteltiin kokoukselle kuuluvat tavanomaiset asiat kuten v 2020 toimintakertomus ja -tilinpäätös. Kuultiin vuoden 2021 toiminnasta ensim. järjestetään Harjun siivoustalkoot 8.5 ja jatkossa on muut perinteiset tapahtumat kuten kalakilpailu ja luontopolut. Myös eri kohteissa löytyy kunnostustarpeita, josta virisi keskustelua. Pääasiallinen tehtävä on kuitenkin kyläkirjan suunnittelun jatkaminen ja käymälän teko laavulle. Kuvat Jorma Aarroskari, alempi Kanarian reissulta, ”vartiokoira” Tiitus.

Teksti: Pertti Keskinen, kuvat: Jorma Aarroskari