Toimintaa vuonna 2022

Vuoden 2022 tulevat tapahtumat:

— Harjunsalmen kirkkopyhä kirkossa su. 25.9. klo 10 –

Katsaus laavulla kävijöistä 1.1 – 31.7.2022:

Näyttää siltä, että käyntimäärä on huomattavasti pienempi kuin edellisinä vuosina 2019-2021. Laavukirjan mukaan käyntejä on ollu edellä mainittuna aikana n. 40. ja henkilömäärä on ollut noin 90 (naisia n. 51, miehiä n. 34 ja lapsia n. 5).

Vilkkaimmat kuukaudet ovat olleet: kesäkuu: 32 henkeä, 14 käyntikertaa heinäkuu: 25 henkeä, 10 käyntikertaa

Hiljaisimmat kuukaudet ovat olleet: helmi- maalis- ja toukokuu: 3-4 henkeä, 2-3 käyntikertaa

Toivottavasti loppuvuonna olisi vilkkaampaa! (Vuoden 2021 henkilökäyntimäärä oli yhteensä 265 henkeä, aiemmin yli kolmesataakin) Terveisin laavuisäntä

Ps. Perjantaina 12.8. huussi tervattiin, samoin ke 31.8. laavun ulko-osa. 8.7. pystytettiin puukatos. (Asialla ”tukityöllistetty Jani ja allekirj.)

Kuva: Jani Rahikainen, teksti: Pertti Keskinen / laavuisäntä

Vuoden 2022 toteutuneet tapahtumat:

LENTOPALLON HAASTEOTTELU PUUKKOINEN – HARJUNSALMI

Harjunsalmen ja Puukkoisten välinen lentopallo-ottelut järjestettiin la 27.8 klo 17 entisen koulun kentällä Puukkoisilla. Kaksi viimeisintä peliä ovat päättyneet 3-0 Harjunsalmen hyväksi, mutta tällä kertaa Puukkoinen vei voiton 3-1.

Kuvat: Jani Rahikainen

Kuhmoisten pohjoisten kylien luontopolku laavulla la 20.8. klo 11

Harjunsalmen kyläyhdistys järjesti viime lauantaina luontopolun Kuhmoisten pohjoisten kylien edustajille. Helteinen sää suosi retkeilijöitä. Voitto jaettiin veljellisesti Puukkoisten ja Harjunsalmen kesken. Seuraaviksi tulivat Patavesi-Torvela ja Kärpänkylä. Puukkoinen uhosi näyttävänsä Harjunsalmelle kaapin paikan ensi lauantaina klo 17 pelattavassa lentopallopelissä Puukkoisten stadionilla. Menkäämme joukolla kannustamaan Harjunsalmi jälleen kerran voittoon.Kuvassa punaisessa T-paidassa Puukkoisten kyläpäällikkö Hannu Koskinen ja oikealle meidän päällikkö Pekka Ylänen. Alakuvassa oikealla Patavesi näytti kisan jälkeen miten autonrengas vaihdetaan ripeästi. Tästä suorituksesta Patavesi sai täydet + pisteet.

Teksti: Ilmo Laaksonen, kuvat: Jukka Leppänen

Onkikilpailut pe. 8.7. klo 18

Harjunsalmen kyläyhdistyksen ongintatapahtuma pidettiin hajulla pe 8.7. Kalaongintakilpailu peruuntui osallistujien vähyyteen, mutta kolme paikalle tullutta palkittiin! Ensi vuonna toivotaan lisää osallistujia!

Kuvat: Ilmo Laaksonen

Luontopolku laavulla la 18.6. klo 11

Harjunsalmen luontopolkua hyväili tänään raikas kesäsää. Tasokasta kilpailua sade ei onnistunut pilaamaan, vaan voittoisa Lahnalahden perhe teki lähes maksimipisteet. Pietilän pariskunta nappasi toisensijan ja kolmannen sijan jakoivat Jukan, Arjan ja Sirkan ryhmä sekä Pertin ja Janin muodostama ryhmä.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen

Harjun siivoustalkoot la 7.5. klo 11 alkaen

Harjumme siivoaminen sujui tänään runsaslukuiselta porukalta rivakasti. Joukolla ihmettelimme, mitä kaikkea ihmiset levittelevät ympäristöön. Löytöinä oli peräkärryllinen jätettä, joista erikseen pitää mainita erittäin painava ”vastushärpäke”, prinsessa Ruususen tyyny, riikinkukon sulka, uudenkarhea flanellipaita jne. Erityisen ilahtuneita olimme mukaan tulleista uusista kyläläisistä. Kyläyhdistys kiittää kaikkia ahkeria siivoajia, tarjoiluhenkilöitä ja erityiskiitos munkkimestarille makoisista munkeista.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen

Harjunsalmen kyläyhdistyksen vuosikokous la 26.3.

Vuoden 2022 kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin la 26.3 Haikupohjan Lahnalahdessa. Paikalla oli 11 henkilöä. (Viime vuonna laavulla 14 henk.) Käsiteltiin normaalit kokoukselle kuuluvat asiat: Pj. ja rah. hoitaja esittelivät vuoden 2021 toimintakertomuksen, -tilinpäätöksen ja toiminnan tarkastajan lausunnon. Vahvistettiin vuoden 2021 tilinpäätös ja – vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle / vastuuhenkilöille. Hyväksyttiin tämän vuoden toimintasuunnitelman tulo- ja menoarvio sekä -jäsenmaksut (Henk. jäsen 15€ ja perheeltä 20€) Hallituksen jäsenyyteen tuli kaksi muutosta, nykyinen pj. sekä entiset toiminnantarkastajat jatkavat. Vuosikokouksesta ilmoitetaan edelleen Kuhmoisten Sanomissa. Muut asiat: Kyläkirjan valmistelua jatketaan. Siihen on saatu avustusta Museovirastolta ja lainaa kunnalta. Mahd. järjestetään kuluvana kesänä ”Koulumatkatapahtuma” lähtö Haikupohjasta ?

LASKIAISRIEHA Pihlajakosken ns-talon pihalla 26.2.2022 klo 12-15

Lauantaina sää suosi Laskiaislystejä. Tandem-hiihtokisa oli tiukka kamppailu 12 joukkueen voimin. Voiton vei Pihlajakosken Nuorisoseuran seniorit ajalla 2:08, toisena Vanhat Uuraat 2:12 ja kolmantena Pihlajakosken nuorisoseuran miesten viestijoukkue 2:14. Kiertopokaali luovutetaan voittajille kaiverruksen jälkeen! Onnittelut kaikki voittajille ja kiitos kaikille osallistumisesta!Nuorisoseuran talon pelloilla ja Koskelan pellolla on nyt hienot ladut kaikkien hiihdettävissä. Väkeä oli paikalla runsain mitoin ja buffetin antimet kävivät hyvin kaupaksi. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Pihlajakosken laskiaisriehan tunnelmissa.
Iloista yhdessä oloa aurinkoisessa talvisäässä. Kuvat: Jukka Leppänen