Toimintaa vuonna 2023

Hei kaikki!

Harjunsalmen Kyläyhdistyksen leikekirja on tullut täyteen lehtileikkeitä, jotka kertovat tapahtumista täällä Harjunsalmella. Kirjan täyttämisen on aloittanut Heimo Nupponen v. 1916. Tietojeni mukaan työtä jatkoi Jukka Leppänen ja kirja oli myös Yläsen Margitin ja Pekan hallussa. Viimeksi allekirjoittanut on liimaillut juttuja, joita sain haltuuni sanomista ja osin facebook päivityksistä. Koska Kyläyhdistyksellämme ei ole omaa taloa, jossa kiinnostuneet selailisivat kirjaa, kyselin sopivaa laatikkoa tai laukkua. Paula Jokela lahjoitti tämän komean laukun, jossa kirja nyt säilyy ja voidaan viedä esim. tapahtumiin jos niin halutaan. Harkittiin laavulle kesäajaksi, mutta viimeinen suunnitelma on kuitenkin, että Yläset ottavat ensin tämän haltuun koska ovat ympäri vuoden enemmän paikalla kuin allekirjoittanut. Heiltä siis tämä löytyy syksystä lähtien. Hyvää syksyä kaikille, kiitos Paulalle.

Teksti ja kuvat: Aulikki Nuut

Vuoden toteutuneet tapahtumat:

Harjunsalmen kyläyhdistys esittäytyy Kuhmoisten kirjastossa ti 21.11. klo 14

Tänään oli Harjunsalmen kylän vuoro esittäytyä seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa Kuhmoisten kirjastossa. Kyläyhdistyksemme puh.joht. Pekka Ylänen ja kulttuurityöryhmän Margit Ylänen sekä allekirjoittanut kertoivat yhdistyksemme toiminnoista ja esittelivät tulevan kyläkirjamme sisältöjä. Tilaisuus sujui mukavassa ja seurallisessa hengessä. Vasemman kuvan nappasin paluumatkalla Iso Pihlajajärvestä sinisen hetken alkaessa.

Kuvat ja teksti: Ilmo Laaksonen

Harjunsalmen kirkkopyhä su 24.9. klo 10

Sunnuntaina 24.9. järjestetyssä kirkkopyhässä oli paikalla 53 osallistujaa. Messun kulkua avustivat monet kyläyhdistyksen edustajat. Pekka Ylänen vastaanotti tulijoita. Arja Leppänen toimi tekstin lukijana. Kolehdin kerääjinä olivat Aila Nuppula ja Sirkka Lahnalahti. Heidän lisäkseen tarjoilua oli hoitamassa Margit Ylänen. Kiitosta saatiin kahvista ja pullista. Lämpimät kiitokset kaikille osallistujille !

Kuvat: Ilmo Laaksonen

Lentopallo ottelu Puukkoinen-Harjunsalmi pe 1.9. klo 19

Hannu Koskisen ottamat kuvat pelin tiimellyksestä 1.9 perjantai illan lentopallosta Puukkoisilla. Harjunsalmelaiset voitti kisan sinisissä paidoissaan 3-0, joukkueessa oli mukana kaksi Hassilaista.

Kuvat: Hannu Koskinen. Teksti: Pertti Keskinen

Kylien välinen luontopolku la 19.8.

Järjestimme tänään la (19.8.) Kuhmoisten pohjoisten kylien välisen luontopolku kilvoittelun. Tapahtuma onnistui hienosti. Paikalle saatiin yli 40 luonnosta kiinnostunutta henkilöä. Tiukassa kisassa voitto jaettiin Patavesi-Torvelan ja Haukkasalon Uuraan kesken. Seuraavina tulivat Kärpänkylän Ponnistus ja Äimistys, Pihlajakoski ja Harjunsalmi. Kuvassa vasemmalla Haukkasalon joukkue, jossa oli mukana monenikäisiä kilpailijoita sekä yksi koira. Kiitän kaikkia järjestelyihin osallistuneita kanssakulkijoita yhteisöllisen tapahtuman toteuttamisesta.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen

Mato-ongintakilpailu Harjulla pe 7.7. klo 19

Harjunsalmen kyläyhdistyksen mato-onkikilpailu järjestettiin 7.7.
Paikalle saapui lähemmäs 20 henkilöä ja 6 ryhmää osallistui ongintaan. Kilpailun voitti perhe Olkkonen. Visan ja Visan kalasaalis oli yhteensä n. 2,5m.

Kuvat: Arja Leppänen

Harjunsalmen luontopolku su 11.6. klo 11 alkaen laavulla

Harjunsalmen luontopolku sattui sopivasti samalle päivälle kun Suomessa vietetään ”Retkelle Päivää”. Kaunis alkukesän sään suosi retkeilijöitä. Laavulle saapui lähes 30 luonnossa liikkumisesta kiinnostunutta. Kuvassa vasemmalla on luontomittelön voittanut Hagmanin pariskunta. Voitto oli heille toinen. Oikeassa yläkulmassa Timon keskustelukumppaneina on iloiset kyläläiset Petsamosta. Olimme jo kovasti toivoneetkin, että saisimme kylämme siltäkin suunnalta henkilöitä paikalle. Tilaisuutta väritti iloinen mieli ja vilkas puheensorina. Saimme vahvistusta ajatukselle, että tällaisia yhteisiä tapahtumia kylälle tarvitaan. Kiitos kaikille mukanaolleille. Tästä jäi hyvä mieli.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen
Kuvat: Marko Aarroskari

Kyläyhdistys kiepsaus kesään kulkueesssa la 10.6.

Kyläyhdistys osallistui kiepsaus kesään kulkueeseen la 10.6. Lähtö tapahtui Nesteeltä vähän ennen klo 14 (kolmen henkilön mies-porukalla). Alku hankaluuksien jälkeen päästiin matkaan, tosin ”tuulen henkäys” haittasi jonkin verran julisteen paikalla pysymistä!? Pääsimme hyvin perille satamaan, edellä martat siirtyivät syrjään vähän ennen satamaa. Iloksemme runsaslukuinen yleisö kannusti hienosti meitä matkanvarrella, näkyi tuttuja naamojakin. Aluksi kierreltiin katsemassa myyntikojujen runsasta tarjontaa ja pysähdyimme hetkeksi marttojen kojulle sekä – Kuhmolan järjestötuvalle. Esiintymislavan kovaäänistä musiikkia seurasimme hetken ja vaihdoimme kuulumisia muutamien tuttujen kesken, kesäkuhmoislainen oli jo valittu klo 12. Terv. Laavuisäntä

Teksti: Pertti Keskinen. Kuvat: Kari Tuomola

Harjun siivoustalkoot la 6.5. klo 11.00

Lähes 20 urhoollista talkoolaista uhrasi keväisestä lauantaipäivästä muutaman tunnin ja tuli siivoamaan meidän kaunista harjuamme. Tästä heille annettakoon suuret kiitokset. Puheenjohtajamme esittelee harjulta löydettyjä lähes uuden veroisia Serengeti-aurinkolaseja. Alhaalla oikealla iloisen löytäjän palapeli. Tämä historiaa haviseva löytö ansaitsee tulla palkituksi.

Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen

Harjunsalmen kyläyhdistyksen vuosikokous la 25.3. klo 13

Harjunsalmen kyläyhdistyksen vuosikokous järjestettiin la. 25.3. Lahnalahdessa. Talon komeaan pirttiin kokoontui 15 aktiivista kyläyhdistyksen jäsentä. Yläkuvassa vasemmalla kokouksen jämäkkä puheenjohtaja Risto Haapalahti tutkii tarkasti työjärjestyksen kulkua. Suuret kiitokset kaikille kokoukseen osallistujille sekä erityiskiitos Sirkalle juhlavan kokoustilan luovuttamisesta kyläyhdistyksen käyttöön sekä monenlaista herkkua sisältäneen kahvituksen järjestämisestä.

Teksti ja Gulf-kuva: Ilmo Laaksonen. Muut kuvat: Pekka Ylänen

Kuhmoisten Sora ralli la 25.2.

VI Kuhmoisten Sora ralli järjestettiin lauantaina 25.2.2023. Ylä-Peltolan tien varren pellolla oli n. 60 katsojien autoja kyläyhdistyksen järjestämässä parkissa ja noin 20 autoa Kuorelahdentien varrella. Ahti ja Pertti toimivat järjestysmiehinä. Toivonkummun lähistöllä oli parikin telttakatosta, tarjottavana grillimakkaraa ym. hyvää syötävää ja juotavaa mm. Margitin ja Pekan toimesta! Yksi kilpailija Ford Escortilla joutui keskeyttämään ajon vetoakselin rikkoutumiseen Paaterintien 31/32 kohdilla.

Kuva: Petri Nieminen