Toimintaa vuonna 2020

Toimintakalenteri vuodelle 2020 ja vastuuhenkilöt

Vuoden 2021 tapahtumat on suunniteltu melko perinteisiksi ja toteutuminen on ns. korona varauksella. Laavumme on toiminnan keskipisteenä. Alla suunniteltu kyläyhdistyksen ohjelma vuodelle 2021. Varmistattehan vielä ennen tapahtumiin tuloa korona-tilanteen rajoitukset. Harjunsalmipaidat päälle ja mukaan toimintaan.

Harjun siivous 25.4.2020 klo 12.00, Marko

Laavun ympäristön raivaus ja laavun 16.5.2020 klo 10.00, Pertti käyttöön- ottokunnostus

Pohjoisten kylien yhteistapahtumat 13-14.6.2020 Harjunsalmi, Pihlajakoski ja Puukkoinen erillinen ohjelma julkaistaan

Harjunsalmella Laavulla luontopolku 13.6.2020 klo 09.00, Ilmo ja Harjun levikkeellä kirppari ja 09.00, Lea makkaran ja letun myyntiä

Onkikilpailu Harjulla 26.6.2020 klo 18.00, Ahti

Laavuhartaus ja Laavun siunaaminen 22.7.2020 klo 18.00, Aila

Yhdistyksen perinteinen luontopolku 29.8.2020 klo 10, Ilmo

Harjunsalmen kirkkopyhä 11.10.2020 klo 10, Aila

Laavukokoontumisia, pelejä ja makkaranpaistoa, katso kotisivut, ilmoitustaulut, facebook ja Kuhmoisten kunnan tapahtumakalenteria.

Kyläkulttuurityöryhmä jatkaa materiaalin keräämistä ja sen järjestämistä, tavoitteena on kyläkulttuurikirjan työn aloittaminen syksyllä 2020, mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Pekka Yläseen.

Vuoden 2020 toteutuneet tapahtumat:

  • Harjun siivoustalkoot 24.4. klo 12

Kiitoksia kaikille osallistuneille! Saatiin taas peräkärry täyteen mitä ihmeellisempiä esineitä! Käsittämätöntä että kuinka jonkun olohuoneesta on tuotu jonkun kirjahyllystä kalustelasia, juuri tänne asti ja näin helkutin hankalaan paikkaan! Erikoispisteet Janille kun löysi ruiskuneulan. Vuoden eriloislöytäjä palkinnon nappasi taas kerran Ilmo Laaksonen kullattu Romanovin aikainen kynttelikkö! Aploodit!

Kuvat ja teksti: Marko Aarroskari
  • Onkikilpailu Harjulla 26.6. klo 18
Teksti: Aila Nuppula, kuvat Jukka Leppänen / Kuhmoisten Sanomat
Kuvat: Ilmo Laaksonen
  • Laavulle tehtiin 15.7. huoltotie
Kuva ja teksti: Margit Ylänen / Kuhmoisten Sanomat
Kuva: Jani Rahikainen
  • Laavun siunaustilaisuus 22.7.

Laavun siunaustilaisuuden avasi yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Ylänen. Siunauksesta ja puheesta vastasi seurakunnan pastori Mira Vaha ja kolme virttä laulettiin kanttori Sisko Huhtalan johdolla.

”Jo joului armas aika ja suvi suloinen…”

Kuvat ja teksti: Päivi Hotokka / Kuhmoisten Sanomat
Kuvat: Sanna-Maria Peltonen

  • Puukkoinen haastoi Harjunsalmen lentopallo-otteluun, joka järjestettiin 14.8. Puukkoisilla.

Pelin voitti Harjunsalmi 3-0, joukkueella: Seppo Laaksonen, Heikki Pokela, Antti Pihlanen, Asta ja Petri Olkkonen sekä Erkki Ylönen.

  • Luontopolulla 29.8.

Suomen luonnon päivää juhlistettiin Harjunsalmen perinteisellä luontopolku-tapahtumalla. Kaunis kesäinen sää suosi luontopolulle lähtijöitä. Voittajapari, Eija ja Jyri Hagman myhäilevät kiertopalkintona olevan Metso-patsaan kanssa. Polun kiersivät myös kisan nuorimmat osanottajat, sisarukset 3 kk ja liki 3 v 9 kk vanhempiensa kanssa. Syvä kiitos taas kaikille ahkerille talkoolaisille onnistuneesta kylätapahtumasta.

Teksti ja kuva: Ilmo Laaksonen / Kuhmoisten Sanomat
Teksti ja kuvat: Ilmo Laaksonen
  • Naapuri-kyläyhdistykset vierailivat laavulla la 15.9.

Kyläyhdistykset kilpailivat luontopolun kysymyksistä. Patavesi ja Puukkoinen olivat parhaat joukkueet, Pihlajakoski ja Harjunsalmi pitivät perää. Toivotaan, että kokoonnutaan jatkossakin näissä merkeissä.

  • Neljäntoista hengen eläkeläisryhmä kirkolta retkeili laavulla keskiviikkona 23.9.

Mukaan oli otettu omat tarjoilut kaasugrilleineen, jossa valmistui herkulliset letut niinkuin makkaratkin. Yhdessäolon lomassa oli  yhteislaulua Timo Kvistin hanurin säestyksellä.  Tonkkumia ja tikkaa heitettiin,  Suomenmestari v 2018 Timo Kvist heitti lypsykumeja 6 kahdeksasta ja tikanheiton voitti Paajasen Pentti tuloksella 39. Muutama nainen lähti patikoimaan ja ihailemaan komeaa järvimaisemaa läheisellä kalliokielekkeellä. Harjunsalmelaisia oli mukana  laavuisännän lisäksi Jani Rahikainen ja Killi kissa.

Kuva: Ilmo Laaksonen
Kuva: Anja Kvist
  • Laavu sai uuden rännin 3.10.

Vesa Peltonen ja Tapani Korvenranta laittoivat uuden rännin ja säätivät grillin tulipesää.

Kuvat: Vesa Peltonen
  • Harjunsalmen kirkkopyhä pidettiin su 11.10.

Osallistujia oli ilahduttavasti 30. Tekstinlukijana toimi Arja Leppänen. Lea ja Margit hoitivat osallistujille kahvitarjoilun. Kolehti jätettiin ovensuussa olevaan laatikkoon. Perinne pyritään jatkamaan tulevanakin vuonna.

Kuvat: Ilmo Laaksonen